info@tahas.com

Business Inquiry

+90 549 401 2130

Whatsapp Number

Basınçlı hava sistemindeki hava kalitesini artıran kimyasal kurutucular, özellikle farmasötik ve gıda gibi endüstrilerinde mihenk taşıdır. Nihai ürün kalitesinin hedeflenen ve belirlenen kriterlerde elde edilmesini sağlar. Bu endüstrilerdeki basınçlı hava makinelerinin daha güvenli ve uzun süre sorunsuz çalışmasına kayda değer katkılarda bulunur. Bunun yanında sektöre göre hava kurutucuların avantajları çok daha fazla sayılabilir. Ancak doğru makine türünü alınması ve uygun şekilde kullanılması şarttır.

Son teknoloji ile üretilen kimyasal kurutucu nedir ve hangi işlevi yürütür? Kurutucu kullanmanın avantajları nelerdir? Bu yazımızda bu makine türü hakkında detaylar sunmaya çalışacağız. 

Kimyasal Kurutucu Nedir ve Hangi İşlevi Yürütür?

Kimyasal kurutucu veya diğer adıyla kimyasal hava kurutucular, basınçlı hava sisteminden çıkan basınçlı havanın nemden arındırılmasını sağlayan bir makinedir. Kompresöre giren hava da bulunan su, ısı değişiminden dolayı su buharı haline gelir. Bu su buharı özellikle elektronik, gıda ve ilaç gibi endüstrilerde kullanılan havada bulunduğu zaman nihai ürün kalitesini düşürür. İşte bu sebepten dolayı basınçlı havanın kuru olması sağlanmalıdır. İşte kimyasal kurutucu ihtiyaç olan havanın kurutulması işlevini görür.

Desikant olarak da anılan bu makineler, teknolojik özellikleriyle çok yüksek çiğlenme noktalarında bile etkili sonuçlar verir. Özellikle hassas üretilmesi gereken ürünler içeren endüstrilerde bu makinelere sıkça rastlamak mümkündür. Bunun yanında farklı sektörlerin hassasiyetlerine ve özelliklerine göre ısıtmalı veya ısıtmasız olarak farklı türleri bulunur. Çiğlenme noktasına göre farklı ayarlanabilen kimyasal kurutucu çeşitleri yüksek nem nedeniyle oluşabilecek arızalardan kaynaklı üretim kayıplarını da önler. 

Galvanik tedavi süreçleri, hastaneler, ilaç şirketleri, içecek ve gıda gibi endüstrilerdeki basınçlı hava ihtiyacı kuru ve temizdir. Dolayısıyla bu sektörlerin kurutucu makinelere olan ihtiyacı bir nevi zorunluluktur. Aksi takdirde nihai ürün kalitesi düşer ve standartları sağlamaz. Bunun yanında basınçlı hava sistemi içerisindeki nem, kompresör ve buna bağlı çalışan makinelerde arızalara sebep olur. Beraberinde korozyon, pnömatik arızalar ve yattı sürelerinde artışlar yaşanır. 

Kimyasal Kurutucu Kullanmanın Avantajları Nelerdir? 

Donanımsal olarak enerji tasarrufu sağlayan kimyasal kurutucu makineler, suyu dışarı atmak için özel ekipmanlara sahiptir. Nemden arındırılan kurumuş hava ısı değiştiricilerden geçerken aynı zamanda yeni havayı da soğutur. Bu makineler ürün kalitesi yanında endüstrilere daha birçok avantajlar sunar. Bu yararları sıralamak gerekirse; 

Kurutucular, özelliklerine göre basınçlı hava sisteminin verimini ve hava kalitesinde kayda değer bir artış yaşatabilir. Örneğin tesisatta çap kayıplarına, paslanmaya ve pnömatik arıza riskini azaltır. Kurutucunun çok kısa sürede devreye girmesi de üretim süresini kısaltır. Beraberinde iş, zaman ve maliyetten tasarruf ettirir. Nihai ürün kalitesinin standartları karşılaması da müşteri memnuniyetini katlayarak arttırır. 

Eğer sizde yüksek kaliteli basınçlı hava ihtiyacı olan bir sektörde hizmet veriyorsanız, kimyasal kurutucu ile bunu sağlayabilirsiniz. Alanında uzman bir kompresör tedarikçisi olan Tahaş ile iletişime girerek, hava kalitesi standartları ve kimyasal kurutucular hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Son teknoloji ürünü kurutucu modelleri, iş verimliliğinize katkıları ve diğer merak ettikleriniz konusunda destek alabilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir: Yüksek Kaliteli Basınçlı Hava Filtrelerine Yatırım Yapmanın En Önemli Faydaları